Așa am reușit eu să slăbesc – povestea Cristinei

De cele mai multe ori, atunci când ne documentam și ne inspirăm de pe internet sau din cărți, citind diverse articole, ascultând sau vizionând diverse materiale audio sau video, suntem atrași în mod natural mai degrabă de poveștile reale și mărturiile oamenilor asemenea nouă, sau cu care rezonăm.

Așa că, în loc să-ți fac eu teoria slăbitului cu ajutorul bicicletei de indoor cycling, te invit mai degrabă să citești povestea Cristinei, pe care am cunoscut-o în urmă cu doar 9 luni.

Înainte de a începe lectura, n-o să-ți mai spun decât că povestea Cristinei e una 100% autentică, eu având doar rolul de a aduce cuvintele ei în fața ochilor tăi.

Iată povestea:

      “Sunt Cristina, una dintre acele persoane care aleargă de o jumătate de viață după metode pentru a topi kilogramele în plus. 😏

      În urma unei operații de colecist suportată la 30 de ani, metabolismul meu a încetinit, favorizând depunerea grăsimii mult mai ușor. Am încercat diferite sporturi de la aerobic, kangoo jumps, zumba, tenis de câmp, tenis de masă… până la înot, cycling, hidrocycling, dar nu mi-am atins obiectivul de a slăbi decât câteva kilograme, pe care le puneam destul de repede înapoi. Da! Chiar și cycling! Doar că e foarte important să găsești un instructor atent la capacitatea ta de a te antrena.

      Am descoperit Pedalas.ro într-o postare pe Facebook, în perioada pandemiei. Tocmai îmi cumpărasem acasă o bicicletă staționară, așa ca platforma Pedalas.ro era tot ceea ce-mi lipsea ca să mă pot antrena ghidată online, de la distanță, fără să trebuiască să mai merg la sală. Am fost integrată cu înțelegere și îndrumată cu atenție la ceea ce avea să-mi devină un stil de viață.

      Am găsit pe platforma Pedalas.ro atât antrenamente live cât și o bibliotecă de înregistrări pe care le-am abordat în ritmul propriu, în ordinea solicitării și capacității mele de susținere. Mi-a plăcut faptul că atunci când chiar nu reușeam să intru cu colegii mei la antrenamentele live, aveam opțiunea de a-mi alege un antrenament înregistrat și reușeam să mă țin de programul propus. În felul acesta am găsit disciplina necesară și nu mai aveam scuze, putând să-mi urmez cu consecvență programul de antrenamente stabilit. Pe parcurs, am descoperit că antrenamentele Extensive Interval sunt cele mai potrivite pentru mine și obiectivul pe care mi l-am propus, acela de a slăbi 10kg și de a mă menține.

      Pentru cine nu știe, antrenamentul Extensive Interval este un antrenament aerob, care face parte din categoria antrenamentelor H.I.I.T. High Intensity Interval Training, pe parcursul căruia pulsul este menținut între 65 si 85% HRR, având ca beneficii arderea grăsimilor, a carbohidraților, dar și creșterea rezistenței la efort. După terminarea antrenamentului, corpul tinde să recupereze deficitul de oxigen, ca urmare pulsul este crescut, iar arderile calorice continuă câteva ore încă.

      Efectul antrenamentului este cel de afterburning, efect ce contribuie la arderea grăsimilor în exces și după antrenament, un anumit număr de ore.

      Cu Pedalas.ro am învățat cât este de important să-mi monitorizez ritmul cardiac în timpul antrenamentelor, pentru a-mi doza corect efortul și pentru a obține rezultatele dorite.

      La început mi s-a părut un pic complicat dar, cu timpul, am ajuns să simt cum inima mă ascultă tot mai mult și mă ajută să parcurg intervalele de efort, ,,odihnindu-se” apoi pe o revenire activă, în timp ce “dansez” pe o muzică bună și antrenantă.

      E adevărat că nu sunt întotdeauna dispusă să urc pe bicicletă după o zi grea sau evenimente solicitante dar, este suficient să cer ajutorul și Robert este aici să mă susțină cu toata atenția. El m-a învățat că este important să-ți stabilești din timp programul antrenamentelor și să nu te abați de la el. Mulți oameni se ascund după scuza ca nu au timp… Dacă știi că asta e important pentru tine, prioritizează-ți restul activităților în funcție de antrenamente și nu invers și o sa vezi cum găsești timp pentru ele! 😏

      Vei descoperi pe parcursul antrenamentelor că poți și că-ți place ceea ce faci. La sfârșitul claselor te vei simți obosit dar fericit că ai reușit să faci ceva bun pentru tine!

      Pentru a eficientiza timpul și efectul antrenamentelor, am combinat antrenamentele de indoor cycling cu câteva circuite online de fitness, sub îndrumarea unei echipe de Bodyshape Transformation.

        Cu siguranță știi însă că, pe lângă sport, un aspect esențial dacă vrei să slăbești, este disciplina alimentară!

      Eu de exemplu, sunt atentă la cantitatea de macronutrienți obținută din alimentele consumate. Urmăresc un necesar zilnic de 1 – 1,5 g proteine / kg corp, pe care îl obțin din ouă, carne slabă și pește, aleg carbohidrații sănătoși conținuți în legume crescute deasupra solului, salate și verdețuri, precum și grăsimile nesaturate din oleaginoase, somon, avocado.

      Pe mine m-a mai ajutat și practicarea postului intermitent, care îmi asigură un repaus de digestie de 16 ore, în timp ce îmi organizez mesele zilnice într-un interval de 8 ore, precum și reducerea cantitativă a porțiilor de hrană.

      Eu așa am reușit să mi ating obiectivul de a slăbi!

      Nu a fost ușor dar, în 2-3 săptămâni intri în ritm și încep să se vadă rezultatele. E adevărat! Cu toții avem momente grele și tentații care ne pot sabota dar este important să ne stabilim ce ne dorim cel mai mult: o prăjitură sau să ne simțim bine în hainele preferate?… o oră de TV pe canapea sau să fim sănătoși și plini de energie?

      Totul depinde numai de noi pentru că noi suntem ceea ce alegem să fim. 🤗♥️💪🚴‍♂️

Cred că nu rămân prea multe de adăugat după ce ai citit așa o poveste…

În măsura în care te-a inspirat câtuși de puțin povestea Cristinei, te invit să ni te alături GRATUIT, pentru a testa pe propria piele ceea ce pe ea a ajutat-o să-și îndeplinească obiectivul!

Evident că ea nu e singura din comunitatea noastră care a reușit să-și atingă obiectivul.

Rămâi aproape și o să-ți mai relatez și alte povești de succes! 😏

PS: Dacă vrei să afli mai multe despre ce și cum facem noi la Pedalas.ro, scrie-mi și îți voi răspunde în cel mai scurt timp.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie mai departe.​