#antrenamente

ANTRENEAZĂ-TE ÎN RITMUL TĂU

Noi îți oferim instrumentele necesare.

Dacă ești pasionat de indoor cycling sau pur și simplu îți dorești o viață mai activă și mai sănătoasă, antrenamentele noastre online te vor ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate – vitalitate. La nivel fizic, dar și emoțional, ciclismul de interior te ajută să îți crești nivelul de energie, stima de sine și încrederea în propriile forțe. 

Cel mai mare avantaj? Tu stabilești programul. Prin intermediul platformei Pedalas, ai acces la antrenamente oricând vrei, precum și de susținere constantă din partea unui instructor certificat internațional.

Devino parte din comunitatea noastră! Vino să pedalezi cu noi pentru o viață mai bună!

Low End Endurance

Este un antrenament cardio, de anduranță, având intensitatea efortului medie și care crește rezistența la efort prelungit. Se derulează în zona inferior aerobă, cu frecvența cardiacă între 65% și 75% HRR (Heart Rate Reserve).

Beneficiile de bază oferite de acest tip de antrenament:

 • arderea grăsimilor;
 • întărirea sistemului cardio-vascular;
 • întărirea sistemului imunitar

Pregătește-te să menții pulsul în intervalul targetat, sub nivelul mediu de efort. Tendința involuntară va fi de a crește nivelul de efort peste cel mediu și de a depăși limita maximă targetată (75% HRR). Provocarea este însă de a menține acest nivel pentru ca antrenamentul să fie eficient.

Îți recomand acest antrenament de cycling după un efort de intensitate mare. Totodată, îți sugerez intercalarea acestui tip de antrenament între antrenamentele de medie și mare intensitate. De asemenea, poți alege Low End Endurance pentru recuperarea după accidente sau boli.

Rulează videoul

Low 2 High End Endurance

Este un antrenament de anduranță cu intensitatea efortului în creștere. Se derulează pe întreaga zona aerobă, cu frecvența cardiac cuprinsă între 65% și 85% HRR (Heart Rate Reserve).

Beneficiile de bază oferite de acest tip de antrenament:

 • metabolizarea grăsimilor – în zona inferior aerobă (~75% HRR);
 • arderea carbohidraților – la efort maximal (~85% HRR);
 • dezvoltarea rezistenței la efort mediu și peste medie;
 • întărirea sistemului cardio-vascular și a celui respirator.

Recomand antrenamentul Low 2 High End Endurance persoanelor care își doresc o mai mare rezistență la efort.

Rulează videoul

High End Endurance

Rulează videoul

Dacă îți dorești să îți depășești limitele și să-ți dezvolți rezistența la efort de intensitate mare, atunci antrenamentele HEE sunt pentru tine. Pregătește-te pentru o varietate de tehnici atât flat (plat), cât și climbing (urcare). În timpul antrenamentului, „carburanții” principali vor fi rezervele adipoase pentru zona de efort mediu (de la 75% HRR) și carbohidrații, în partea superioară a zonei aerobe (până la 85% HRR).

Principalele beneficii pe care le vei avea în urma acestui antrenament:

 • descoperirea unor limite proprii noi;
 • creșterea rezistenței la efort;
 • întărirea sistemului cardio-respirator.

Recomand acest tip de antrenament în mod special persoanelor care au o bună bază aerobă fomată la antrenamentele de Low End Endurance. Având în vedere nivelul ridicat de intensitate, este necesară o încălzire și o revenire temeinică. Astfel, îi vei da timp corpului să se pregătească pentru efort și să-și revină după antrenament. La final, vom desfășura o sesiune de stretching care îți va readuce elasticitatea musculară.

Fartlek

Este un antrenament de ciclism cu o intensitate variabilă. Poartă și numele de „clasa surpriză”, fiindcă se caracterizează prin schimbări intempestive de ritm, intensitate a efortului și tehnici folosite.

Beneficiile de bază pe care le vei observa după acest tip de antrenament:

 • dezvoltarea atenției și a vitezei de reacție;
 • creșterea adaptabilității la schimbări și situații neașteptate.
 • întărirea sistemului cardio-respirator.

În timpul acestui antrenament există două surse de energie care îți vor fi solicitate: carbohidrații, la limita dintre zona aerobă și cea anaerobă (~85% HRR) și grăsimile, în special în a doua parte a clasei, în faza de active recovery, atunci când pulsul se situează în jurul procentului de 75% HRR.

Rulează videoul

Hill

Rulează videoul

Este un antrenament de forță care se desfășoară în zona superior aerobă. Pe parcursul clasei, vei depune un efort peste medie, spre maxim și vom targeta frecvența cardiacă între 75 și 85% HRR (Heart Rate Reserve).

Beneficiile de bază oferite de acest tip de antrenament:

 • metabolizarea preponderent a carbohidraților la efort de mare intensitate (85% HRR);
 • metabolizarea în mai mica măsură a grăsimilor, în momentele de revenire parțială de până la 75% HRR;
 • întărirea și dezvoltarea sistemului cardio-respirator, dar și creșterea capacității pulmonare.

Pregătește-te așadar exclusiv pentru tehnici de climbing, cu o cadență de pedalare cuprinsă în intervalul 60-80 rpm (rotații pe minut) și un efort ridicat.

Recomand acest tip de antrenament pentru persoanele care își doresc să-și crească forța musculară specifică și să-și îmbunătățească funcționarea sistemului cardio-respirator.

Intensive Interval

Antrenamentul de Intensive Interval (II) face parte din categoria antrenamentelor High Intensity Interval Training (HIIT). Așa cum îi spune și numele, este un antrenament desfășurat pe intervale, având o intensitate foarte mare de lucru. Acesta mizează pe atingerea rapidă a unor vârfuri de efort de 90% HRR (Heart Rate Reserve) dar și pe revenirea cât mai rapidă spre 65% HRR, pe porțiunile de active recovery. Caracteristic este raportul dintre durata efortului de mare intensitate si timpul de revenire, de 1 la 2. 

Pregătește-te să alternezi tehnicile de flat cu cele de climbing.

Beneficiile principale pe care le vei avea în urma acestui tip de antrenament:

 • reducerea țesutului adipos, datorată accelerării metabolismului după terminarea antrenamentului, grație efectului EPOC (Excess Post-exercise Oxygen Consumption);
 • creșterea rezistenței organismului la prezența acidului lactic;
 • întărirea sistemului cardio-respirator și a capacității pulmonare.

Recomand cu încredere acest tip de antrenament persoanelor care vor să slăbească sau să-și îmbunătățească nivelul de fitness. Diagrama pulsului tău după antrenament va avea aspectul unor dinți lungi și ascuțiți.

Rulează videoul

Extensive Interval

Rulează videoul

Antrenamentul EI este un antrenament pe intervale, de tip HIIT (High Intensity Interval Training), pe parcursul căruia efortul oscilează între valoarea maximă de 85% HRR și cea minimă de 65% HRR, cu raportul între timpul de efort și cel de revenire de 2 la 1.

Câteva dintre beneficiile acestui tip de antrenament sunt:

 • slăbire prin menținerea consumului caloric și după terminarea antrenamentului prin efectul after burning sau EPOC (Excess Post-exercise Oxygen Consumption);
 • creșterea rezistenței organismului la efort de foarte mare intensitate;
 • întărirea sistemului cardio-respirator.

Pregătește-te pentru o sesiune de intervale caracterizate de creșterea rapidă a efortului pe porțiunile de mare intensitate, prin adăugarea rapidă a multor rezistențe, urmată de o scădere rapidă a efortului pe porțiunile de revenire parțială. Astfel, la finalul antrenamentului, graficul de puls va avea aspect de dinți de fierăstrău tociți.

Recomand antrenamentul Extensive Interval pentru persoanele care vor să slăbească și să-și îmbunătățească performanța la efort ridicat.

Competition

Antrenamentul se derulează menținând un nivel de puls foarte ridicat, între 80 și 90% HRR (Heart Rate Reserve). Această frecvență cardiacă implică menținerea unui efort maximal pe tot parcursul clasei.

Pregătește-te pentru tehnici de standing flat, standing climbing de lungă durată, dar și pe alocuri de sprinting flat și sprinting hill. Fiind un antrenament de intensitate foarte ridicată, este necesară o parte de warm-up și una de cool-down prelungite. Acestea vor permite o încălzire bună și o revenire a musculaturii și articulațiilor după antrenament. Totodată, sesiunea de stretching de la final are o importanță deosebită, aceasta asigurând readucerea în parametrii normali a elasticității musculaturii, dar și a mobilității articulațiilor.

Beneficiul principal al acestui tip de antrenament este creșterea performanței, a rezistenței și forței musculare specifice la efort de foarte mare intensitate.

Recomand antrenamentul Competition pentru sportivii cu un nivel ridicat de fitness. Dacă vrei să-ți crești performanța sau să-ți pui limitele la încercare, atunci acest antrenament poate fi pentru tine!

error: Content is protected !!